2020 Yılında Kamuya 60 Bin Yeni Personel Alımı Yapılacak

2020 Yılında Kamuya 60 Bin Yeni Personel Alımı Yapılacak

KAMUYA 60 BİN YENİ PERSONEL ALIMI YAPILACAK

2020 yılı içerisinde kamuya 60 bin personel alınmasının planlandığını açıklayan Ağbal, ihtiyaç halinde bu sayının artabileceğini ifade etti. Ağbal, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bugün TBMM’ye sunulacağını, gelecek günlerde Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu ile Genel Kurul’da görüşmelerinin yapılacağını sözlerine ekledi.

EN BÜYÜK KAYNAK EĞİTİME

Ağbal, 2020 yılı büyçesinden ayrılan kaynakları da açıkladı. Buna göre en fazla kaynak 176,1 milyar TL ile eğitime ayrıldı.

“YEREL YÖNETİMLERE ÖNEM VERİYORUZ”

Ağbal, AK Parti hükümetleri döneminde yerel yönetimlere daha fazla önem verildiğini, bu kapsamda birçok hizmetin daha etkin ve verimli olmasının sağlandığı dile getirdi. Ağbal, yerel yönetimlere bütçeden ayrılan kaynak miktarının da sürekli artırıldığını belirterek, “Büyükşehir belediyelerimizle il özel idarelerimize ayrılan kaynak yüzde 18,2 artarak 97,3 milyar liraya çıkarıldı.” dedi.

Naci Ağbal, ekonomi politikasının önemli eksenlerinden birisinin de bölgesel ve kırsal kalkınma olduğunu ifade ederek, “Hükümetlerimiz döneminde özel amaçlı bölgesel ve kırsal kalkınma projelerine önceki dönemlere göre çok daha yüksek kaynak ayrıldı. Bu çerçevede 2020’de KÖYDES projesi için 1,5 milyar lira, SUKAP projesi için 800 milyon lira ve sokak aydınlatma harcamaları için ise bütçeden 2,4 milyar lira kaynak ayrılması öngörüldü” diye konuştu.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1
WhatsApp
Merhaba, Bize WhatsApp üzerinden yazabilirsiniz.
Send this to a friend