26. Dönem POMEM Başvurusu & Mülakat Aşamaları Neler?

26. Dönem POMEM Başvurusu & Mülakat Aşamaları Neler?
by

İlk Başvuru: Ön Başvuru 

İnternet Üzerinden Ön Başvuru yapılır. 14 – 25 Ekim 2019 tarihleri arasında  e-Devlet kapısı şifresi ile internet ortamında başvuru esnasında ilgili haneler doldurularak başvuru işlemi sonuçlandırılacaktır. İnternet ortamında başvurular belirtilen tarihler arasında yapılacaktır. Posta yolu ile veya başvuru tarihi geçtikten sonra yapılan başvurular kabul edilmez. Yazıda belirttiğim gibi 14 Ekim günü başvurular başlıyor. 

26. Dönem Para Yatırma İşlemi:

a) İnternet üzerinden ön başvuru yapacak adaylar tarafından sınav başvuru ücreti olan 130.00 TL (Yüz otuz) 14 Ekim 2019 saat 09:00’dan 25 Ekim 2019 saat 17:00’ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “26. Dönem POMEM Giriş Sınavı” isimli hesaba yatırılacaktır.

b) Başvuru ücreti sadece Halkbank şubelerinden, ATM’lerinden ve internet bankacılığından yatırılabilecektir.

c) Diğer bankaların şubelerinden, internet bankacılığı ve ATM’lerinden başvuru ücreti yatırma işlemi yapılmayacaktır.

UYARI: EMNİYET TEŞKİLATI PERSONELİNDEN ŞEHİT VEYA VAZİFE MALULÜ OLANLARIN EŞ VEYA ÇOCUKLARI SINAV ÜCRETİ YATIRMAYACAKTIR.

UYARI: 26. Dönem POMEM Giriş Sınavına başvuruda bulunan adaylardan; Başvuru ücretini yatırdığı halde internet üzerinden ön başvuru yapmayan ya da yapamayan,

Ön başvurusunu yaptığı halde şahsen başvurusunu yapmayan ya da başvuru şartlarından herhangi birini taşımayan, sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, sınavı geçersiz sayılan,

Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavında başarısız olan,,

Ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ücret yatıran,

Sınav ücretini kendi adına yatırmayan adayların sınav başvuru ücretleri hiçbir şekilde geri ödenmeyecektir.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU KILAVUZUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Genel Başvuru Şartları Aşağıdaki Gibidir:

Önlisans, lisans mezunu olma şartı,

Lisans mezunları için 2018 veya 2019 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2018 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.

01 Ocak 1990 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak,

Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,

26. Dönem POMEM Başvuru Evrakları – Başvuruda İstenilen Belgeler

POMEM Eğitim Süresi Ne Kadar?

POMEM Başvuru Ücreti Yatırma Resimli Anlatım

POMEM Alımına Başvuran Herkes Mülakata Çağrılacak Mı?

POMEM Ön Lisans Başvuruları İçin KPSS Taban Puan 65 Oldu.

KPSS Puanım Yok – Puanım Yetmiyor POMEM Başvurusu Yapabilir Miyim?

İkinci Aşama: Evrak Teslim – Ön Sağlık 

Polis Akademisi tarafından yapılan ilana başvuru yapan adaylar, şahsen başvurularının alınması ve ön sağlık kontrollerinin yapılması için Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (https://pa.edu.tr) açıklanacak olan başvuru tarihleri ve başvuru merkezlerine mesai saatleri içerisinde bulunacaklardır. Polis Akademisi sitesinden yani sizlere evrakları teslim edeceğiniz yeri açıklayacaktır.

Adaylara ilk olarak Boy – Kilo ölçümü yapılmaktadır. Bu aşamada alım kılavuzlarındaki şu şarta bakılır:

  • Bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.
  • Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.

Daha sonra adaya Renk Körlüğü için test yapılmaktadır. Renk Körlüğü kontrolü doktor tarafından yapılmaktadır. Bu aşamada sizlere söylemem gereken şey şudur. Burada yapılan ön sağlık aşamasında sizlerin verdiği bilgiler doğrultusunda inceleme yapılıyor. Herhangi bir detaylı inceleme yapılmamaktadır. Kan Tahlili – İdrar- Röntgen gibi hastanede yapılması gereken inceleme Polis Okulu kazanıldıktan sonra kazandığınız okulda yapılmaktadır. O sağlık taramasının adı ise Genel Sağlık Taramasıdır.

Sadece dıştan  bakıldığında görülebilecek rahatsızlıklara bakılıyor.

– Sağ 2, sol 2 toplamda 4 üstü dereceye sahip olanlar elenir.

– Renk körü  olanlar elenir.

-Yüzde 5 metreden bakıldığında eşgal belirleyici nitelikte olabilecek izi olanlar,

-Yarık damak ve yarık dudak ameliyatlı olanlar,

-Gözde göz kapağı düşüklüğü, şaşılık, irislerdeki renk farklılığı, göz kapağına ait ameliyat bulgusu ve benzeri durumları tespit edilenler,

– Kekemelik yada benzeri konuşma bozukluğu olanlar,

– Ağız ve diş sağlığı; bu sisteme ait konjenital anormali ,kronik ve ilerleyici hastalığı işlevsel konuşma bozukluğu olanlar,

-Yazlık üniforma giyildiğinde açıkta kalan yerlerde görülmeyen dövmeler kabul edilir.

– Güvercin göğsü elenme sebebidir. Bunun bir derecesi var doktor incelemesi ile belli oluyor.

– Kambur olanlar elenir. Bunun bir derecesi var doktor incelemesi ile belli oluyor.

– Kendine zarar veren jilet atanlar kalıcı izi olanlar elenir.

NOT: Yukarıda sayılanların hepsi Ön Sağlık Aşamasında Doktor Muayenesi ile belli olur. Doktorun verebileceği bazı kararlar olabiliyor. 

Üçüncü Aşama: Parkur 

Evrak teslim ve ön sağlıktan geçen adaylar bir sonraki aşama olan Fiziki Yeterlilik Aşamasına alınır. Burada Polis Akademisi tarafından parkura katılır. Fiziki yeterlilik sınavı yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınav sonucunda altmış puanın altında alan adaylar başarısız sayılır.

Dördüncü Aşama: Mülakat 

Bu aşamada ise yukarıdaki aşamaları başarı ile geçen adaylara Sınav esnasında adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilecek ve konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için yeterli süre verilecektir. Konu ile ilgili olarak komisyonca adaya haricen sorular da yöneltebilecek.

Mülakat Değerlendirme;

Mülakat komisyonu adayların psikolojik yeterliliği; duygusal dengesizlik, dışa dönüklük, uyumluluk, sorumluluk, açıklık ve adayın polislik mesleğine istekli olması kıstaslarına göre psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu üye tarafından değerlendirilir ve bu değerlendirme mülakat komisyonu ile paylaşılır. Adaylara, Başkanlıkça belirlenecek soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın;

a) Konu hakkında bilgi düzeyi,

b) Kendisinden istenileni kavrama,

c) Özgüveni,

ç) İfade etme yeteneği,

d) Beden dilini kullanma becerisi,

olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir.

Son Aşama: Polis Akademisi başarılı olanları kendi sitesinden açıklayacaktır.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1
WhatsApp
Merhaba, Bize WhatsApp üzerinden yazabilirsiniz.
Send this to a friend